EU_logo
 
 
fm logo
 
 
Hajós címer
 
 
Kapos Ternero logo
 
 
KOMETA logo
 
 
FINO FOOD kft
 
 
edf demasz kicsi1
 
 
XVI kerulet logo
 
 
logo
 
 
cimer cserkut
 
 
wildhorse energy
 
 
Drava kavics es beton
 
 
zoldszigetlogo
 
Klimakorlogo 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zanka 5 kicsiTársaságunk szervezésében került sor Zánkán 2014. június 2. és 7. között a „Vadon termő növények felhasználása a mindennapokban” címmel meghirdetett kurzusra, amelynek előadója Takács Ferenc, vagy ahogyan a környéken ismerik, „Feri bácsi” volt.

Az egy hetesre tervezett kurzus során szállásunk a festői környezetben lévő Rozmaring Lovasudvar és Vendégházban volt. A reggeltől késő délutánig tartó foglalkozások alatt számos új gyakorlati ismerettel és élménnyel lettünk gazdagabbak. A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata által támogatott program keretein belül megismerkedtünk a környék erdeiben megtalálható ehető és a hozzájuk sokszor hasonló megjelenésű, mérgező nagygombákkal.

zanka 1 kicsi

Gyűjtöttünk festőnövényeket és gubacsokat, amelyek felhasználásával sárga, zöld vagy éppen barna színű „egyedi” pólókat készítettünk.

zanka 2 kicsi

Gyógynövényismereti sétáink során számos új vadvirággal bővült tudásunk és megtapasztaltuk azt is, hogy a természet patikájának eléréséhez elég akár néhány lépést tennünk a ház körül.

zanka 3 

zanka 4 kicsi

Saját magunk gyűjtöttük a közösen elkészített szörpökhöz és lekvárokhoz szükséges alapanyagokat. Utolsó napunkon kiszabadítottunk egy bodzabokrot az erdei iszalag „fogságából”, amelynek megfelelően előkészített hajtásaiból rusztikus kosarakat fontunk.

zanka 6 kicsi

A Zánkán eltöltött napok rávilágítottak arra, hogy a rohanó városi életmód egyre távolabb sodor minket a természettől, pedig annak értékeire nagyobb figyelmet kellene fordítanunk.

zanka 5