EU_logo
 
 
fm logo
 
 
Hajós címer
 
 
Kapos Ternero logo
 
 
KOMETA logo
 
 
FINO FOOD kft
 
 
edf demasz kicsi1
 
 
XVI kerulet logo
 
 
logo
 
 
cimer cserkut
 
 
wildhorse energy
 
 
Drava kavics es beton
 
 
zoldszigetlogo
 
Klimakorlogo 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 4203911A Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság, a Kiskunsági Nemzeti Park és a DÉMÁSZ közös szabadtéri családi programot szervezett április 20-ra.

  

A meleg napsütéses hétvégét kihasználva a Bugac közelében elterülő legeltetett gyepeket járta be a közel negyvenfős társaság ürgelyukak után kutatva. A Karikás csárdánál reggel 9-kor vette kezdetét a program a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának eligazításával, mely során a jelenlévők tájékozódhattak a területen megtalálható állatfajokról. Ezt követően a résztvevők csatárláncot alkotva járták be a gyepet és minden észlelt ürgejáratot GPS-en rögzítettek. Az érdeklődő gyermekeknek és felnőtteknek köszönhetően az ürge mellett több tájra jellemző faj is lejegyzésre került: a fürge gyík, a homoki gyík, a rézsikló és rákosi vipera. A terepbejárás végén az elfáradt természetjárókat étellel, itallal és dudaszóval várták.

A csapat tagjai egy kellemes családi-baráti programban vehettek részt, mely során megismerkedhettek a Kiskunság élővilágával és megfigyeléseikkel hozzájárulhattak a nemzeti park munkájához.  

 4203911

 Egy ürgelyuk a sok százból